„E greu sa accepti ca nu te nasti femeie sau barbat, ci ca devii.” Jacques Salomé

„E greu sa accepti ca nu te nasti femeie sau barbat, ci ca devii.” Jacques Salomé

duminică, 3 aprilie 2011

Femeia şi bărbatul

Dintotdeauna femeia a avut o mai mare inclinatie si o mai mare usurinta in a intelege si folosi cunoasterea interioara.

Desi inca din vechime se cunostea acest lucru, si in zilele noastre specialistii au demonstrat cum creierul sau functioneaza prin accentuarea folosirii emisferei cerebrale drepte (sediul frumosului, intuitiei, inclinatiei catre lumea interioara, catre spiritualitatea autentica); la barbat este exact invers – este accentuata folosirea emisferei cerebrale stangi (sediul ratiunii, calculelor, inclinatiei catre lumea exterioara, catre materialitate).

 Aceasta diferenta reprezinta o 'programare genetica' si se pare ca ea dateaza inca de la aparitia omului pe Pamant.

Din acest motiv barbatii si femeile au avut dintotdeauna dificultati in a se intelege.
"Barbatul contemporan are o anumita lipsa de educatie care nu-i permite sa aiba acces la realitatea esentei sale interioare datorita modului gresit in care priveste femeia si se raporteaza la ea.

Mai precis, barbatul trebuie sa se raporteze altfel la femeie si sa-i ofere cinstea pe care o merita, iar femeia sa nu se mai considere slaba, sa nu se mai comporte cu slabiciune in fata barbatului.

Da, femeia trebuie sa fie daruita complet barbatului, dar trebuie sa aiba si forta interioara, inteligenta si puterea de a-i face fata si ignorantei sale.

Adica sa inteleaga si sa iubeasca barbatul, dar sa aiba si forta sa-l transforme, iar daca el nu se poate ridica la inaltimea unei anumite intelegeri si a unei stari de elevare ea sa nu renunte, sa nu se opreasca din cautarea sa spirituala.

Cu cat o femeie este mai spirituala cu atat ea va putea face ca barbatul sa simta din ce in ce mai mult gratia divina si sa se apropie din ce in ce mai mult de esenta sa.

Femeia contemporana se confunta acum cu aspecte profund inradacinate in subconstientul colectiv de secole si cu o anumita imagine a ei in mintea barbatului.

Modul in care era tratata femeia si rolul femeii in societatile traditionale a fost uitat de mult, si numai un efort urias al femeii poate face ca aceasta imagine sa se reactiveze si sa se stabilizeze la nivelul subconstientului colectiv uman.

Multe dintre voi ati urmarit sa va transformati fizic si sa-i fascinati pe barbati prin senzualitatea si prin sexualitatea voastra, care la inceput au fost insotite si de o aspiratie; apoi, cand ati ajuns la o anumita stare de confort, ati inceput sa va comportati ca femeile obisnuite.

Sa pretindeti subtil de la barbati cat mai mult, sa fiti adorate, sa fiti curtate ca niste regine, iar ei sa ramana niste bieti muritori care sa alerge dupa voi.

Nu astfel se produce trezirea unui barbat.

Nu prin subminarea si prin anularea sa ca barbat.

Trebuie sa aratati barbatilor calea catre esenta lor interioara, sa-i ajutati sa se deschida catre realitatea ultima.

Ceea ce cauta ei la voi este calea catre transcendenta, pe care cei mai multi nu o pot gasi fara ajutorul vostru.

Sufletul lor este in cautarea perfectiunii divine si, de aceea, multi fac lucruri uimitoare pentru femeia pe care o iubesc; caci sufletul simte ca femeia este calea cea mai directa si mai scurta catre esenta sa.

Cand cereti de la barbati numai virilitate, cum credeti ca puteti sa-i faceti sa-si cunoasca Sinele adevarat ?

Acesta este inainte de orice IUBIRE si nu trebuie sa confundati senzualitatea si sexualitatea cu iubirea.

In momentul in care vezi in barbat doar un simplu obiect al placerii sexuale, al distractiilor de orice fel impreuna, nu ai cum sa fuzionezi cu partea cea mai inalta a sufletului sau.

Nu poti sa ai acces la starea de sacralitate cand traiesti in vulgar.

Credeti ca degeaba s-a pus atat de mult accent pe transformarea femeii?

Credeti ca degeaba sunt incurajate atat de mult femeile?

Timpurile nu mai pot astepta, iar adevarata voastra transformare si mobilizarea voastra pot face miracole extraordinare pe aceasta planeta.

Cat despre barbati, in primul rand, cea mai mare parte dintre ei trebuie sa se maturizeze atat afectiv cat si spiritual.

Aceasta se poate face doar printr-o asumare plenara si constienta in planul relational uman.

Modul in care se implica intr-o relatie indica si modul in care se implica in cunoasterea sa interioara, in evolutia spirituala.

Nu degeaba se spune ca : "Atunci cand femeii i se acorda cinstea, zeii sunt slaviti".

Atunci cand o femeie este implinita si respectata ea este capabila sa aduca gratia divina in inima si in fiinta barbatului.

Dar nu se intampla acest lucru intotdeauna.

Iar modul in care este tratata fiinta iubita aduce ulterior raspunsul principiului universal.

Apoi barbatii se intreaba de ce nu au eficienta, de ce nu au evoluat spiritual desi au invatat atatea lucruri … simplu … deoarece nu iubesc si nu respecta, cu adevarat in adancul sufletului lor, femeia - pe femeia de langa ei, caci ea este, inainte de toate, invelisul fizic sub care se ascunde cu maiestrie eternul Principiu Feminin, Mama Cosmica.

Femeia nu este doar un obiect sexual, care poate implini un barbat, ci ea este legatura invizibila a barbatului cu Divinitatea interioara.

Femeia este buna, calma, calda, daruita, dar … la fel ca Mama Natura, poate fi si dezlantuita.

Cum poate barbatul care nu respecta si nu iubeste femeia sa se astepte ca nu va dezlantui furia Mamei Cosmice, care-l va face sa nu mai aiba randament in viata sa, care va face ca al sau cuvant sa fie gol, care va face sa nu fie prezenta abundenta materiala in viata sa, sau daca aceasta va fi prezenta, barbatul va avea o stare de gol interior si nu va simti iubirea ?

Cum crede un barbat care umileste o femeie sau nu o trateaza corespunzator ca va obtine gratia pamantului, a fertilitatii, a intelepciunii ???

Barbatul contemporan se comporta conform anumitor sabloane mentale ce i-au fost inradacinate in minte prin educatie si prin exemplele din jurul sau.

De obicei, el nu simte cat de gresit actioneaza si cat rau poate face femeii de langa el.

Nefiind empatic el nici macar nu-si imagineaza ( nu-si poate imagina, pentru ca nu are o reprezentare clara a acestui mod de a fi ) cat de multa suferinta produce si cum face ca treptat femeia de langa el sa se inchida fata de el, o data cu aceasta inchizandu-se si poarta catre absolute pentru el.

De obicei barbatii se intalnesc cu femei si urmaresc anumite discutii sau angrenari amoroase facile, lipsite de profunzime, lipsite de simtirea sensibilitatii feminine.

Faptul ca nu le inteleg aspectele sensibile si sunt lipsiti de profunzime face ca femeile de langa ei, dupa o perioada relativ scurta sa fie neimplinite. Iar apoi sa manifeste aceasta si barbatii sa fie uimiti de iesirile pe care le au ele.

Oare de ce ?

Asta nu inseamna cumva ca barbatii trebuie sa fie lipsiti de inteligenta, lipsiti de discernamant sau total la cheremul toanelor si farmecelor feminine – nu, nici pe departe.

Respectul feminitatii inseamna identificare cu Principiul Masculin universal, spiritualizarea materiei si abordarea sacra a vietii.

Atunci cand ai o zeita langa tine, tu insuti nu poti fi decat un zeu.

De cele mai multe ori, fiinta de langa noi ne raspunde in modul in care noi o vedem, iar transformarea inseamna a trece dincolo de latura profana a fiintei si raportarea direct la sacru.

Marii barbati ai acestei planete (nu ne referim la despoti si criminali) au avut langa ei femei remarcabile care i-au sprijinit.

Nu degeaba se spune ca in umbra fiecarui mare barbat se afla o femeie deosebita - caci prin cinstirea energiei, a fortei faci astfel incat ea sa fie aproape de tine, sa te sprijine si sa te ajute.

Marile figuri masculine ale planetei au cinstit si au respectat femeia, caci in mod instinctiv au stiut, au simtit ca prin cinstirea femeii se pot desavarsi.

Intelegerea femeii va va oferi cheia intelegerii tainelor naturii feminine si a fortelor sale, iar impactul vostru ca naturi masculine va fi altul.

Incepeti sa va raportati altfel la femeie si veti vedea cum gratia divina se va revarsa altfel asupra voastra. Iubiti cu toata fiinta voastra, daruiti si priviti femeia doar prin ochii iubirii."

 Marius Stan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu