„E greu sa accepti ca nu te nasti femeie sau barbat, ci ca devii.” Jacques Salomé

„E greu sa accepti ca nu te nasti femeie sau barbat, ci ca devii.” Jacques Salomé

vineri, 1 aprilie 2011

Puterea zambetului


Vi s-a petrecut vreodata sa mergeti pe strada ingrijorate, analizandu-va problemele, planificandu-va activitatile de peste zi?


...Si cand, la un moment dat, ridicati ochii, vedeti o femeie surazatoare si, aproape instantaneu, ii intoarceti spontan zambetul. Intr-o fractiune de secunda ati uitat toate necazurile, v-ati indreptat spatele si mergand in continuare va dati seama ca toate problemele se vor rezolva.


Un zambet pur are o putere miraculoasa.


Daca zambiti cuiva, il puteti ajuta pe acel om sa se impace cu el insusi.


Un zambet adevarat este un semn de dragoste, o emisie spontana de energie cu un efect tonic, de insanatosire.


Este asemenea muzicii armonioase.


Femeia care zambeste aduce bucurie in sufletul oamenilor si duce ea insasi o viata sanatoasa si fericita. De ea ne aducem aminte cu drag, mult timp chiar dupa ce nu mai este langa noi.
Atitudinea noastra ar trebui sa fie cea a unui copil plin de candoare care primeste un dar divin. 


Avand permanent constiinta organizarii echilibrate a acestui Univers, vom deveni destul de repede fiinte pline de bucurie si recunostinta si nu vom pierde nici o ocazie de a manifesta in noi si in jurul nostru aceasta.
Trebuie sa daruim cat mai adesea placere, fericire, veselie si incantare.


Sa zambim, sa spunem cu o voce cat mai agreabila, in cuvinte simple "multumesc", cat de des este necesar.


Nu pierdem nimic procedand astfel pentru ca vom fi fericite si ii vom face fericiti si pe cei din jurul nostru.


Brancusi spunea ca, atunci cand incetam sa avem aceasta stare de copil, am murit de mult.

Vom deveni astfel copii puri ai acestui infinit univers care prin noi, femeile, anima, iubeste si renaste. Daca vom intelege si vom gandi mereu astfel, totul va veni spre noi din abundenta. 


In China antica, taoistii invatau ca un zambet interior permanent, un zambet catre noi insine asigura sanatatea, fericirea si longevitatea.


A zambi propriei fiinte este ca si cum va invaluiti cu dragoste si va deveniti cea mai buna prietena.


A trai zambind interior inseamna a trai in armonie cu voi insiva, inseamna ca traiti intr-o deplina acceptare a corpului, mintii, sufletului propriu, a fiintei dvs.

Toate lucrurile si fenomenele din aceasta lume sunt aspecte iluzorii, caci nu exista nimic in afara Principiului Unic care este DUMNEZEU.

Este imposibil sa fii o persoana care sa fie pe deplin convinsa de aceste aspecte fara sa devii tu insuti puternica si foarte fericita.

Urmareste sa fii din ce in ce mai fericita, radiind mereu lumina spirituala si fericire, bucurie, candoare si spontaneitate lumii intregi.

Sa nu te indoiesti niciodata de posibilitatile tale infinite si sa poti transforma chiar si nefericirea, atat a ta, cat si a celorlalti, in fericire si armonie.

"Cartea femeii" - Editura Kamala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu